About Gratis online verkennende sessie expeditie De Wervers (voor junior fondsenwervers)

Gratis online verkennende sessie expeditie De Wervers (voor junior fondsenwervers)

Ga mee op Expeditie De Wervers (voor junior-fondsenwervers)! 

IMG_5067.JPGFondsenwerver zijn. Het blijft een job apart. Je probeert mensen continu richting het steunen van jouw goed doel te sturen. Binnen je organisatie zijn er echter vaak niet velen die de vreugden en het verdriet van het métier delen. FAB brengt daar verandering in en neemt je samen met collega-fondsenwervers die recentelijk in die functie startten mee op Expeditie! Je kan er luisteren, leren en inspireren.

Tijdens vier sessies maken we een reis naar een resultaatgericht eindpunt, dat bepaald wordt door de deelnemers. De Expeditie maakt je als fondsenwerver én mens sterker. Je verwerft nieuwe kennis, vaardigheden, inzichten en oplossingen voor uitdagingen. Naargelang de tocht die bepaald wordt met de deelnemers, worden ook experts ter zake uitgenodigd.

Voor wie is Expeditie De Wervers bedoeld?

Voor mensen die recent (minder dan drie jaar geleden) begonnen zijn in een functie als fondsenwerver of sinds kort ook fondsenwerving als deel van de job erbij kregen en graag willen bijleren van peers. Je moet bereid zijn om je 4 maal gedurende 2 à 2,5 uur vrij te maken. 

Wat houdt de Expeditie praktisch in? 

  • 4 sessies van 2,5 à 3 uren  – exacte locatie en momenten vast te leggen door de groep
  • Een eerste gratis verkennende sessie vindt online plaats op 21 oktober 2020 (13u30- 14u30). De volgende data en locaties worden in overleg met de deelnemers die inschrijven voor de expeditie afgesproken. Tijdens de verkennende sessie zal ook al gepeild worden naar de interesses van de (potentiële) deelnemers. 
  • Maximum 12 expeditieleden.
  • Deze boeiende en verrijkende reis (4 sessies) kost 800€ voor leden en 975€ voor niet-FAB-leden (voor een tot in de puntjes geregelde expeditie)
  • Iedereen spreekt zijn taal (N,F), maar indien nodig kan er overgeschakeld worden op het Engels.

Expeditie De Wervers vertrekt niet zonder gids en facilitator Jeroen Brugge, Fundraising, Marketing & Communication Consultant (Noguru consult), met meer dan 20 jaar ervaring in fondsenwerving voor verschillende grote ngo’s. 

Meer info over Expeditie De Wervers vind je alvast hier.

Deze expeditie voor junior fondsenwervers wordt voor de tweede maal dit jaar georganiseerd.

Hieronder lees je alvast de reactie van enkele deelnemers uit het traject in het voorjaar:

20200114_184918.jpgJoke Castelein, coördinator Rondpunt vzw: "In 2019 ging ik op zoek naar een manier om me snel in te werken in fondsenwerving. Ik wou me zowel inhoudelijk al inwerken, maar was ook vooral op zoek naar iets wat mij al wat praktische bagage gaf om mee aan de slag te gaan. In deze Expeditie De Wervers heb ik die combinatie gevonden. En het feit dat je zelf, met de andere deelnemers, het traject mee kan vormgeven is voor mij ook zeer waardevol. We konden in een kleine groep spreken over onze noden en behoeften, ik heb ook heel veel bijgeleerd door gewoon uit te wisselen met de andere deelnemers en met de facilitator."

Sam Van Den Berge, verantwoordelijke schenkersrelaties bij 11.11.11: "Als nieuwkomer in de fondsenwerving ben ik heel enthousiast aan dit traject begonnen. Het is niet evident om in de expeditie in te stappen omdat je niet weet waar je exact naartoe werkt. Maar je ontmoet mensen uit de sector die vaak met dezelfde vragen zitten. De expeditie is zeer interactief en creëert een dynamische manier van leren. Je wordt gedwongen om op een andere manier na te denken. Je leert jezelf de juiste vragen stellen en daar een antwoord op te formuleren. Ik ben echt tot nieuwe inzichten gekomen." 

Via deze link schrijf je in voor de gratis online verkennende sessie van een uurtje (nog niet voor de volledige expeditie). Tijdens deze sessie kan je al aangeven wat noden en verzuchtingen binnen je job zijn.

Register

No tickets available.

Share with others

Close