Via Don Bosco zoekt een Communicatiemedewerk.st.er

Via Don Bosco zoekt een Communicatiemedewerk.st.er

16 September 2021

Via Don Bosco zoekt een Communicatiemedewerk.st.er

Heb je een passie voor communicatie met minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie, waar je uitstekende communicatie- en redactievaardigheden evenals een goed grafisch oog wist te ontwikkelen? Geloof je net als wij in ons moto ‘education changes the world’? Vind je internationale samenwerking belangrijk en wil je hard werken zodat het recht op kwaliteitsvol onderwijs een realiteit wordt voor alle kinderen en jongeren ter wereld? Dan word je misschien onze nieuwe collega!

VIA Don Bosco is een erkende Belgische NGO, gebaseerd in Sint-Pieters-Woluwe. We ondersteunen onderwijs- en tewerkstellingsinitiatieven voor jongeren in Afrika en Latijns-Amerika. Het ontwikkelen van sociale en professionele vaardigheden biedt leerlingen in onze partnerscholen de kans om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt, actieve burgers te worden en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van hun land. We werken ook samen met Belgische scholen voor een open en rechtvaardige samenleving die beantwoordt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Om onze nieuwe projecten te ondersteunen zijn wij op zoek naar een ervaren communicatiemedewerk.st.er om ons team ‘Fondsenwerving & Communicatie’ te versterken.

Je hoofdtaken:

 1. Het schrijven van artikels en teksten voor onze verschillende communicatiekanalen (print & online):
  • Magazine, jaarverslag en brochures
  • Nieuwsbrieven en e-mailings
  • Website & social media
 2. Het onderhouden van contacten met interne en externe partijen zoals pers, actoren uit onze sector, salesiaanse organisaties, partners op het terrein en, uiteraard, collega’s. Het vertegenwoordigen van VIA Don Bosco bij evenementen en het opnemen van een rol als woordvoerder/ster.
 3. Het ontwikkelen en uitvoeren van (online en offline) campagnes met naamsbekendheid en/of fondsenwerving als doel.
 4. Bijdragen aan de ontwikkeling van een doeltreffend communicatieplan (ev. in samenwerking met een extern bureau).
 5. Actieve rol bij het ontwikkelen van een toegespitste communicatie naar specifieke doelgroepen toe, met een focus op onze prospects en schenkers.
 6. Steun aan de verschillende diensten bij VIA Don Bosco:
  • Vertalen van teksten FR>NL en validatie van die teksten en artikels;
  • Opbouw en beheer van een foto- en videotheek;
  • Contacten met leveranciers: lay-out, drukkers, website, communicatiebureaus, ...

Je werkt nauw samen met onze Communication Officer en rapporteert aan de Coördinator Fundraising-Communicatie.

Jouw profiel

Je hebt een diploma hoger onderwijs en de volgende vaardigheden en ervaring (minimum 5 jaar in communicatie):

- Expertise: je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de verschillende onderdelen van een communicatieproces(doelstelling, doelgroep, boodschap, middelen en hoe deze in te zetten, …). Je hebt ervaring met en kent de Belgische pers. Je bent vertrouwd met de principes van een ‘donor journey’ en de impact ervan op de communicatie van een organisatie.

- Redactievaardigheden: je hebt een uitgebreide ervaring in het schrijven van artikels en teksten voor magazines, brochures, social media, website en nieuwsbrieven. Je kan je ideeën duidelijk overbrengen naar anderen. Je kan als geen ander boeiende verhalen schrijven die de lezers raken of prikkelen.

 

- Digitale vaardigheden: digitale communicatie heeft geen geheimen voor jou. Je bent vertrouwd met sociale media, e-mailen, het beheren van een website en webreferenties (SEO, SEA). Je bent vertrouwd met MS-office en Adobe-toepassingen, zoals Indesign.

- Oplossingsgericht en creatief: je bent stressbestendig en vindt moeilijke taken waarvoor de oplossing niet voor de hand ligt juist leuk. Je hebt een “yes we can” houding en bent volhardend. En last but not least: je bent creatief en aarzelt niet om ‘out of the box’ te denken. Je bent nieuwsgierig en ruimdenkend.

- Geëngageerd: je bent gemotiveerd om samen met het hele team van VIA Don Bosco de uitdagingen rond kwaliteitsvol onderwijs aan te pakken en te strijden voor het recht op onderwijs voor iedereen. Je hebt een passie voor rechtvaardigheid en internationale samenwerking en wil ze met een breed publiek delen.

- Enthousiast:je hebt motivatie en enthousiasme om nieuwe communicatie-uitdagingen aan te gaan. Het ontwikkelen van onze communicatie, het bepalen van een duidelijke strategie en nieuwe projecten (zoals het uitwerken van een nieuwe website of een communicatiecampagne) spreken je enorm aan.

- Teamplayer: je werkt graag in een team en weet anderen te motiveren. Je accepteert feedback en kritiek.

- Kwaliteit: je streeft naar beter en bent altijd actief op zoek naar mogelijkheden om processen en resultaten te verbeteren. Je plant en organiseert je werk zodat deadlines gehaald worden.

- Talenkennis: Je praat en schrijft perfect Nederlands. Je hebt een grondige kennis van het Frans en het Engels. Kennis van het Spaans is een plus, gezien onze aanwezigheid in meerdere landen in Latijns-Amerika.

Wij bieden:

 • een gevarieerde, boeiende job met een contract van onbepaalde duur in een internationale context;
 • een team geëngageerde collega’s die allemaal voor hetzelfde doel gaan;
 • de mogelijkheid om nieuwe, creatieve partnerschappen aan te gaan;
 • een aantrekkelijk loon volgens de sectorale barema’s;
 • een dertiende maand, een vergoeding voor je verplaatsingskosten, een groepsverzekering en maaltijdcheques;
 • de mogelijkheid om in het kader van werkopdrachten naar partnerlanden te reizen.

Geïnteresseerd?

Mail je CV en motivatiebrief vóór 30 september 2021 naar eric.henrotte@viadonbosco.org. Onze aanwervingsprocedure bestaat uit 2 selectierondes. De sollicitatiegesprekken zullen begin oktober plaatsvinden. We proberen elke kandidatuur te beantwoorden. Mocht je echter tegen half oktober geen reactie van ons hebben ontvangen, betekent dit dat je niet bent geselecteerd. Wil je meer weten over VIA Don Bosco? Bezoek dan onze website www.viadonbosco.org of volg ons op onze sociale media. 

Bekijk de vacature hier.

Close