Dokters van de Wereld zoekt een Fundraising Officer - Relatiebeheer donateurs (v/m/x)

Dokters van de Wereld zoekt een Fundraising Officer - Relatiebeheer donateurs (v/m/x)

11 July 2022

Dokters van de Wereld zoekt een Fundraising Officer - Relatiebeheer donateurs (v/m/x)

CONTEXT

Dokters van de Wereld maakt deel uit van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Als onafhankelijke medische ngo komen we in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met als belangrijkste speerpunt zorg voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.

Naast zorg verlenen, werken we ook actief financiële, culturele en geografische obstakels weg waardoor mensen moeilijk aan zorg geraken.

Zowel in België als in de rest van de wereld verlenen we zorg aan mensen die er anders geen toegang toe zouden hebben. Dat doen we op vijf fronten: mensen aan de rand van de samenleving (mensen zonder papieren, daklozen, druggebruikers en sekswerkers), kinderen in kwetsbare situaties, vrouwen (in hun strijd voor zelfbeschikkingsrecht, voor gelijkheid en tegen seksueel geweld), mensen onderweg of op de vlucht en slachtoffers van humanitaire crisissen en gewapende conflicten.

Drie pijlers liggen telkens aan de basis van onze missies:

 • Zorgen : we verlenen zorg aan mensen die hier anders geen toegang toe zouden hebben
 • Veranderen : meer dan helpen, wij willen zaken veranderen op lange termijn.
 • Getuigen : we blijven niet stil toekijken. Onze ervaring en aanwezigheid op het terrein geven ons een unieke positie om inbreuken op de menselijke waardigheid openbaar te maken met feiten, cijfers en verhalen. Zo schudden we lokale, regionale en (inter)nationale spelers wakker om hun verantwoordelijkheid opnemen

Deze 5 essentiële waarden vormen de ruggengraat van onze werking en missies: Sociale rechtvaardigheid, Engagement, empowerment, evenwicht, onafhankelijkheid.

DE ESSENTIE

De Fundraising Officer maakt deel uit van het departement Campaign, en maakt deel uit van het team Marketing. Hij/zij is onder toezicht van de Directeur Campaign.

De Fundraising Officer is de relatiebeheerder met de donateurs. Hij/zij zorgt eveneens voor de uitwerking van de fondsenwervingsactiviteiten voor de ‘donor journey’ en zorgt voor het onthaal, de omkadering en de opvolging van fondsenwervingsactiviteiten door derden.

BELANGRIJKSTE TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Desk donateurs: de relaties met de personen die wervingsacties voeren onderhouden en hen hierbij begeleiden; de vragen van de donateurs beantwoorden (telefoon, e-mails); de binnenkomende vragen analyseren en acties voorstellen om zaken te verbeteren; het databestand onderhouden.
 • Donor’s journey: de reguliere en niet-reguliere donateurs opvolgen; de verbetermogelijkheid analyseren en uitwerken (automatisering).
 • Acties door derden: de strategie van de spontane initiatieven van fondsenwerving door derden ontwikkelen, uitwerken en evalueren; de vragen beantwoorden en samen zoeken naar mogelijkheden en initiatieven; de digitale fondsenwerving ervan opvolgen (Ireaser); de webpagina’s voor persoonlijke fondsenwerving van spontane initiatieven verspreide;, vernieuwingen voorstellen voor fondsenwerving bij regelmatige en occasionele donateurs en voor alle anderen die een fondsenwervingsactie willen organiseren.
 • Doc’Runners: de relaties onderhouden met de deelnemers; de strategie voor promotie, rekrutering, fidelisatie, conversie opvolgen.
Gewenst profiel
 • Bachelordiploma of gelijkaardig door ervaring.
 • Vereiste werkervaring: minimaal 5 jaar
 • Interesse hebben in het verenigingsleven.
 • Commercieel-, klant-, donateurminded zijn. Ervaring in een gelijkaardige functie is een pluspunt.
 • Informatica: goede kennis van Office, ervaring met CRM, ervaring met communicatietools (sociale media, emailing programma’s)
 • Goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling, Face-to Face en telefonisch, correcte spelling, omzetten van actualiteit in commerciëel overtuigend materiaal. Mensen kunnen mobiliseren op een aanstekelijke, enthousiaste en overtuigende manier met de nodige empathie.
 • Talenkennis: uitstekende kennis van het Nederlands en het Frans, kennis van het Engels is een pluspunt.
 • Je hebt ook deze skills : je bent analytisch, hebt zin voor synthese, hebt zin voor organisatie, bent stipt, bent zelfstandig, bent zeer contactvaardig (empatisch), bent assertief, bent een echte teamplayer, bent discreet en betrouwbaar, bent enthousiast en bent flexibel.
Ons aanbod

WIJ BIEDEN

 • Een boeiende job in een dynamische, familiale omgeving in een professionele ploeg.
 • Een voltijds contract (39u) van onbepaalde duur vanaf 1st September
 • Een brutosalaris van €  2.971,28 voor 5 jaar ervaring en een brutosalaris van € 3.112,77 voor 10 jaar ervaring. Enkel relevante ervaring wordt erkend.
 • Maaltijdcheques - Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer – Hospitalisatieverzekering.

INTERESSE ?

Stel je kandidaat via het daarvoor bestemde formulier voor 31/08/2022.

Ontzettend bedankt voor je interesse in Dokters van de Wereld. Wij wensen je heel veel succes in je verdere zoektocht.

Wij behouden ons het recht om de aanwerving voor deze vacature af te sluiten vóór de aangegeven deadline waarop alle kandidaturen in ontvangst moeten zijn. We beantwoorden alle kandidaturen.

Geen enkele financiële compensatie in het kader van een aanwervingsprocedure wordt gevraagd door Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld zet zich in voor mensen met een beperking en komt actief op tegen elke vorm van discriminatie. De gegevens die je ons via dit contactformulier bezorgt, zijn louter informatief en worden strikt vertrouwelijk behandeld. Je gegevens worden in een veilige database bewaard gedurende maximaal 6 maanden. Enkel bevoegde personen hebben toegang tot je gegevens, en dit voor strikt voor interne doeleinden.

Close