KU Leuven zoekt een Adviseur/Redacteur Fondsenwervingscommunicatie

KU Leuven zoekt een Adviseur/Redacteur Fondsenwervingscommunicatie

8 August 2022

KU Leuven zoekt een Adviseur/Redacteur Fondsenwervingscommunicatie

De Dienst Marketing en Communicatie van KU Leuven is verantwoordelijk voor het communicatiebeleid en de marketingstrategie van de universiteit, waarbij het bewaken van de positionerings-, communicatie- en outreachstrategie centraal staat.

Naast de stafdienst Marketingstrategie, telt de dienst twee afdelingen die zich op specifieke doelgroepen richten: de afdeling Onderwijscommunicatie en de afdeling Corporate Communicatie.

De afdeling Corporate Communicatie werkt inspirerende (wetenschaps)verhalen uit naar nationale en internationale partners, alumni, schenkers en naar het brede publiek dat nog minder met KU Leuven vertrouwd is.
Naast een redactieteam en een expert in wetenschapscommunicatie werken er 3 medewerkers op alle print- en digitale communicatie naar alumni en schenkers van KU Leuven. Een goede connectie en warme relatie met deze 2 (deels overlappende) doelgroepen opbouwen en behouden is een cruciaal element in de outreachstrategie van de universiteit.
Het uitwerken en implementeren van die communicatie gebeurt in nauwe samenwerking met de collega’s van de dienst Fondsenwerving en Alumnirelaties (DFA).

Voor de afdeling Corporate Communicatie zijn we op zoek naar een communicatiemedewerker/redacteur met een masterdiploma. Aantoonbare ervaring binnen een non-profitorganisatie is een absolute meerwaarde.

FUNCTIE
Als adviseur/redacteur fondsenwervingscommunicatie binnen de afdeling Corporate Communicatie neem je de lead in de opvolging en aansturing van een aantal (al dan niet recurrente) communicatieprojecten; schrijf je zelf verschillende on- en offline teksten, met oog voor de doelgroep en de juiste tone of voice; geef je advies over communicatie naar een bredere doelgroep.

Je volgt een project op van A tot Z en hebt daarbij de touwtjes stevig in handen.

Alle communicatie die buiten gaat moet getoetst worden aan de positioneringsstrategie van KU Leuven. Jij bent in staat om te beoordelen of een tekst de juiste KU Leuven-tone of voice en inhoud heeft, en kan gerichte feedback geven op de punten waarbij dat niet het geval is.
Naast het beoordelen van teksten beschik je zelf ook over een stevig stukje copywriting-skills. Nieuwsbrieven en -berichten, presentaties, social mediaposts en andere webteksten vloeien vlot uit je pen.

Dankzij je eerdere ervaring, bij voorkeur binnen een non-profitorganisatie, voel je de doelgroep van schenkers haarfijn aan. Je weet hoe je communiceert met en naar deze mensen. Je houdt steeds in je achterhoofd dat de teksten die we uitsturen gericht zijn naar een divers publiek, en dat ze een duidelijke call-to-action nodig hebben. Daarbij kan je steeds terugvallen op de taalkundige en inhoudelijke expertise binnen het eigen team.

Je werkt niet op je eiland, maar samen met mensen die dankzij hun verschillende expertises kunnen bijdragen aan een optimaal eindresultaat.

Naast het reilen en zeilen binnen de eigen afdeling volg je ook van dichtbij op wat er leeft en op de planning staat bij de dienst Fondsenwerving en Alumnirelaties. Je bent de verbindingspersoon, die de content die wordt gecreëerd binnen de afdeling koppelt aan de noden en boodschappen van DFA.

Om dit alles tot een goed einde te brengen moet je op de hoogte zijn van de veelheid aan wetenschapsverhalen die binnen de dienst door een team van 5 redacteurs, een fotograaf/beeldredacteur en een expert in wetenschapscommunicatie worden gemaakt. Zij monitoren lopend onderzoek aan KU Leuven, en gieten dit in onderzoeksverhalen die bestemd en begrijpbaar zijn voor een breed publiek. Voor deze content de juiste communicatiekanalen kiezen naargelang de doelgroep en boodschap vormt voor jou geen probleem.

PROFIEL
Je beschikt over een masterdiploma binnen de humane wetenschappen of hebt aantoonbare ervaring als communicatiemedewerker, bij voorkeur binnen een NGO.

Project management

 • Je bent goed in het interpreteren van briefings, en niet te terughoudend om zaken in twijfel te trekken of extra informatie te vragen met het oog op een optimaal resultaat.
 • Je bent in staat om op basis van een briefing de nodige stappen in een proces te identificeren en op een tijdslijn uit te zetten.
 • Je bent proactief, planmatig en oplossingsgericht.
 • Je hebt een goed strategisch inzicht in digitale marketing en communicatie.
 • Je hebt een ruime interesse in wetenschappelijk onderzoek en de brede internationale academische wereld.

Copywriting

 • Gerichte communicatie in functie van de doelgroep met steeds de KU Leuven-positionering en tone of voice in het achterhoofd zijn zaken die je makkelijk in elkaar laat vloeien.
 • Je hebt reeds wervende teksten geschreven (long- en/of shortcopy), met zowel on- als offline communicatiekanalen als drager.
 • Je bent taalvaardig en sterk in het Nederlands en het Engels.

Werken in teamverband

 • Je bent tactvol en diplomatisch.
 • Je bent goed in het behouden van een ‘helikopterview’.
 • Je bent een heldere communicator.
 • Je bent vriendelijk en begripvol, met de nodige dosis assertiviteit.
 • Je bent stressbestendig en goed in multitasken.
 • Je bent bereid af en toe 's avonds of in het weekend te werken. We maken hier nooit misbruik van en proberen altijd samen te zoeken naar oplossingen die werken buiten de afgesproken uren tot een minimum beperken.

AANBOD
Wij bieden je een voltijdse arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met reële kans op verlenging tot onbepaalde duur. Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.

INTERESSE?
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kim Lamproye, tel.: +32 16 37 92 11.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 31/08/2022 via onze online sollicitatietoepassing
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Link
https://www.kuleuven.be/personeel/jobsite/jobs/60138475

Close