Nieuw concept De Warmste Week 2020 is donderslag bij een al donkere hemel voor goede doelen

De VRT kondigde deze morgen aan dat de Warmste Week dit jaar een nieuw verhaal start. De Warmste Week 2020 vraagt mensen niet langer om geld te doneren, maar om de handen uit de mouwen te steken. Voor de Fundraisers Alliance Belgium, de netwerkorganisatie voor fondsenwervers in België, komt deze beslissing als een donderslag bij een al donkere hemel voor de sector van de goede doelen.

Het motto van de Warmste Week 2020 is: “Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt”. De VRT geeft daarmee aan verder te willen surfen op de golf van solidariteit die tijdens de coronacrisis ontstaan is. Een mooie gedachte, maar voor veel goede doelen betekent dit een serieuze streep door de rekening.

Het stopzetten van een campagne als de Warmste Week om geld in te zamelen, net in het jaar van deze grote economische crisis, lijkt de Fundraisers Alliance Belgium, dan ook allerminst evident en gewenst.

Op het moment dat heel wat goede doelen door het wegvallen van hun acties financieel voor een moeilijke situatie staan, dreigt deze beslissing er nog een flinke schep bovenop te doen. Terwijl het stimuleren van vrijgevigheid net een extra duw in rug kan gebruiken.

De Warmste Week en de mediabekendheid errond gaf veel organisaties de laatste jaren de mogelijkheid om nieuwe actievoerders te vinden en extra fondsen te werven. Zonder deze jaarlijkse breed gedragen campagne vrezen heel wat goede doelen dan ook financieel verder in de problemen te komen.

Dit bericht van de FAB werd opgepikt door De Morgen en HLN.be

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.