News

RSS Feed
 1. Impact meten en vertellen

  9 January 2020

  Eind november 2019 heeft FAB-bestuurslid Josti Gadeyne deelgenomen aan de 12de jaarlijkse ‘skillshare’ van de European Fundraising Association (EFA). De skillshare ging over het belang van impactverhalen voor fondsenwerving. Josti schreef er een blog over.

  Read more about "Impact meten en vertellen"

 2. EFA bundelt fondsenwervingskrachten op Europees niveau

  8 January 2020

  Eind november 2019 heeft Josti Gadeyne als bestuurslid van FAB deelgenomen aan de  algemene vergadering van de European Fundraising Association (EFA). Hot topics waren onder andere een update van het certificeringsprogramma van opleidingen voor fondsenwervers en een grotere aanwezigheid in Brussel als politieke hoofdstad van Europa. Josti schreef er een blog over.

  Read more about "EFA bundelt fondsenwervingskrachten op Europees niveau"

 3. Studie HOGENT toont aan: 'Wie doneert, geeft ongeveer 20 euro per maand.'

  6 January 2020

  Grootschalig onderzoek aan HOGENT bij meer dan 2200 Vlamingen toont aan dat 66 procent van de Vlamingen dit jaar een goed doel heeft gesteund. Van hen doneerde 44 procent in de afgelopen maand. Het liefst steunen Vlamingen door geld of goederen te schenken (51 procent) of door vrijwilligerswerk (20 procent) te doen.

  Read more about "Studie HOGENT toont aan: 'Wie doneert, geeft ongeveer 20 euro per maand.'"

 4. Welcome to two new Board Members for FAB!

  19 December 2019

  Fundraisers Alliance Belgium (FAB vzw) is happy to announce that the Board of Directors has been elaborated informally with two new members the past months.

  Read more about "Welcome to two new Board Members for FAB!"

 5. The NonProfit Sector Must Move From Transaction to Collaboration

  15 December 2019

  Jason Ricci, CEO and funder of Fluxx, has a personal mission to innovate philantropy. He wrote a piece on how modern philantropy has created a problematic culture of KPI's. Success has become equated with charts and reports that look nice and validate metric-driven theories. But are we really learning anything?

  Read more about "The NonProfit Sector Must Move From Transaction to Collaboration"

 6. Direct Mail wordt onderschat - Artikel door Friend of the FAB Mindwize

  26 November 2019

  Hoe belangrijk vind jij direct mail om duurzame relaties met je donateurs op te bouwen?

  Read more about "Direct Mail wordt onderschat - Artikel door Friend of the FAB Mindwize"

 7. Schrijven voor fondsenwerving - Fondsenwerving als goede storytelling - een artikel door Josti Gadeyne voor Ad Rem

  12 November 2019

  Josti Gadeyne, communicatie en fondsenwervingsexpert bij Ziekenhuis Geel, schreef voor de laatste editie van Ad Rem, het tijdschrift van de VVZC, Vereniging Voor Zakelijke Communicatie het artikel 'Schrijven voor fondsenwerving -Fondsenwerving als goede storytelling'. Josti is bestuurder bij de FAB.  Een artikel dat we jullie niet willen ontzeggen.

  Read more about "Schrijven voor fondsenwerving - Fondsenwerving als goede storytelling - een artikel door Josti Gadeyne voor Ad Rem"

 8. Reactie Vereniging van Ethiek in fondsenwerving op afschaffing duolegaat: "Legaten aan goed doel: tijd voor nultarief"

  15 October 2019

  Reactie Vereniging van Ethiek in fondsenwerving op afschaffing duolegaat: "Legaten aan goed doel: tijd voor nultarief"

  VEF-AERF deelde vorige week onderstaande persmededeling nav de afschaffing van het duolegaat.

  Read more about "Reactie Vereniging van Ethiek in fondsenwerving op afschaffing duolegaat: "Legaten aan goed doel: tijd voor nultarief""

 9. Nieuwe Vlaamse regering schaft het duolegaat af.

  9 October 2019

  De nieuwe Vlaamse regering plant een afschaffing van het duolegaat. Advocaten Ann Maelfait en Anton van Zantbeek schreven hierover het opiniestuk 'Een hold-up op goede doelen' in De Tijd.

  Read more about "Nieuwe Vlaamse regering schaft het duolegaat af."

 10. Samenwerking tussen goede doelen en profitsector is geen duivels huwelijk, beste PANO - reactie door Joke Persyn

  7 October 2019

  Joke Persyn, lector aan HOGENT die onderzoek doet naar fondsenwerving, schreef een reactie op de PANO-reportage van vorige week waarin een reporter infiltreerde in de wereld van de fondsenwervingsbureaus. Volgens de Raad van Bestuur van FAB slaat zij de nagel op de kop. Het lezen waard dus. 

  Read more about "Samenwerking tussen goede doelen en profitsector is geen duivels huwelijk, beste PANO - reactie door Joke Persyn"

Close