News

RSS Feed
 1. Fondsenwerving in (post) coronatijden - Crisissen zijn uitdagingen (door Isabel Penne, voorzitter FAB)

  16 September 2020

  Isabel Penne, voorzitter van FAB, maakte op basis van de observatie van fondsenwerving tijdens de coronaperiode een analyse van de uitdagingen waarmee fondsenwervers geconfronteerd worden en wijst op aandachtspunten voor de toekomst. 

  Read more about "Fondsenwerving in (post) coronatijden - Crisissen zijn uitdagingen (door Isabel Penne, voorzitter FAB)"

 2. Corona maakt strijd om schenker harder

  15 September 2020

  De non-profit sector voelt de coronacrisis in haar portefeuille. De cultuursector bloedt, de zorgsector zit op haar tandvlees, het klimaatthema en internationale hulporganisaties zijn van de radar verdwenen. Bijna de helft van de fondsenwervers gaf net voor de zomer aan pessimistisch te zijn over hun fondsenwervingsresultaten voor de volgende maanden. Maar goede fondsenwerving is nu belangrijker dan ooit, want steeds meer organisaties zoeken schenkers om de coronacrisis te overleven. 

  Read more about "Corona maakt strijd om schenker harder"

 3. De afschaffing van het duolegaat wordt uitgesteld

  10 September 2020

  Media maakten vorige week bekend dat de afschaffing van het duolegaat uitgesteld wordt. Het voorstel zal de vooropgestelde datum van 1 januari 2021 dus niet halen.

  Read more about "De afschaffing van het duolegaat wordt uitgesteld"

 4. Kentaa offers Belgian vzw's an alternative to 'De Warmste Week'

  25 August 2020

  Dutch partner Kentaa wants to help vzws to find a solution to the decreased income during the Corona crisis.

  Read more about "Kentaa offers Belgian vzw's an alternative to 'De Warmste Week'"

 5. Tanja Maes (UZ Brussel Foundation): “De Coronacrisis zorgde ervoor dat ik in een stroomversnelling veel heb geleerd over fondsenwerving.”

  21 August 2020

  FAB lid in de kijker

  Read more about "Tanja Maes (UZ Brussel Foundation): “De Coronacrisis zorgde ervoor dat ik in een stroomversnelling veel heb geleerd over fondsenwerving.”"

 6. FAB and HOGENT map out fundraising by Belgian non-profit organisations

  20 August 2020

  FAB_HoGEntLogos.JPGFundraisers Alliance Belgium (FAB), the trade association for Belgian fundraisers, is collaborating with the HOGENT on a study that will map out fundraising by Belgian non-profit organisations. The study will take place in the autumn of 2020. The results are expected in the spring of 2021.

  Read more about "FAB and HOGENT map out fundraising by Belgian non-profit organisations"

 7. Fundraisers and Nonprofit Leaders Across Europe Urged To Participate in Covid-19 Survey

  12 August 2020

  With charities across Europe reporting critical funding shortfalls in recent weeks, the European Fundraising Association and Salesforce.org have come together for the first time to launch a short survey to gauge the impact of the pandemic on nonprofit organisations. 

  Read more about "Fundraisers and Nonprofit Leaders Across Europe Urged To Participate in Covid-19 Survey"

 8. VEF-AEF: Fiscale Steunmaatregelen voor giften in 2020 in de wet opgenomen/ Mesures fiscales de soutien pour les dons en 2020 ont été approuvé

  16 July 2020

  De verhoging van 45 naar 60% van de belastingvermindering voor giften in 2020 aan erkende instellingen alsook een verhoging van 10 naar 20% van het plafond van het netto-belastbaar inkomen werd op 9 juli goedgekeurd door de volksvertegenwoordigers. / Des mesures de soutien supplémentaires dans le cadre de la crise de Corona, notamment une augmentation de 45 à 60% de la réduction d'impôt pour les dons en 2020 aux institutions agréées ainsi qu'une augmentation de 10 à 20% du plafond du revenu net imposable, ont été approuvé le 9 juillet, par les députés.

  Read more about "VEF-AEF: Fiscale Steunmaatregelen voor giften in 2020 in de wet opgenomen/ Mesures fiscales de soutien pour les dons en 2020 ont été approuvé"

 9. Nieuw concept De Warmste Week 2020 is donderslag bij een al donkere hemel voor goede doelen

  24 June 2020

  De VRT kondigde deze morgen aan dat de Warmste Week dit jaar een nieuw verhaal start. De Warmste Week 2020 vraagt mensen niet langer om geld te doneren, maar om de handen uit de mouwen te steken. Voor de Fundraisers Alliance Belgium, de netwerkorganisatie voor fondsenwervers in België, komt deze beslissing als een donderslag bij een al donkere hemel voor de sector van de goede doelen.

  Read more about "Nieuw concept De Warmste Week 2020 is donderslag bij een al donkere hemel voor goede doelen"

 10. Heidi Vansevenant, voorzitter Think Pink: “Wees actief, creatief en kritisch!”

  24 June 2020

  Fondsenwerver in de kijker

  “Zonder onze comfortmaskeractie had Think Pink eind dit jaar misschien niet meer bestaan”

  Zoals zovele goede doelen, ngo’s, fondsenwervende organisaties zat Think Pink België met de handen in het haar door de afgelaste acties, evenementen en donaties die wegvielen door de coronacrisis. Ze verkochten als eerste goede doel in België comfortmaskers en konden zo hun strijd tegen borstkanker verderzetten. Heidi Vansevenant, oprichter en voorzitter van Think Pink België: “Zonder de comfortmaskers was het voor Think Pink zeer moeilijk geweest om na de coronacrisis te blijven bestaan.”

  Read more about "Heidi Vansevenant, voorzitter Think Pink: “Wees actief, creatief en kritisch!”"

Close