Over Opleiding copywriting voor fondsenwervers

Opleiding copywriting voor fondsenwervers

Hoe schrijf je een sterke tekst om geld in te zamelen voor het goede doel? Hoe maak je je teksten extra scanbaar en extra wervend? Hoe lezen lezers anders op papier dan op een scherm?Opleiding copywriting voor fondsenwervers

Hoe schrijf je een sterke tekst om geld in te zamelen voor het goede doel? Hoe maak je je teksten extra scanbaar en extra wervend? Hoe lezen lezers anders op papier dan op een scherm?

In deze opleiding krijg je een antwoord op deze en andere vragen over scanbaar en wervend schrijven. De bedoeling is: je eigen teksten interactiever, toegankelijker en doeltreffender te maken.

Je vertrekt van de lezer: Hoe bekijkt die je tekst? Wat gebeurt er ondertussen in zijn hersenen? Ook je eigen werk gaat onder het mes.

Je krijgt tips en adviezen over direct, eenvoudig en persoonlijk formuleren, over remmen en versnellers in je communicatie, over hoe je je tekst het best opbouwt.

Je trainer is Mark Van Bogaert.

Mark is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Behalve teksten voor (e-)mailings maakt hij magazines en schrijft hij webtekst. Hij werkt voor grote bedrijven zoals VRT, VDAB en verschillende uitgeverijen. De laatste tijd werkt hij meer en meer voor grote fundraisers en overheidsorganisaties zoals 11.11.11, Amnesty International en het Vlaams Kinderrechtencommissariaat. Vaak gaan zijn teksten over mensenrechten, kinderrechten en inclusie.

Al ruim dertig jaar doet Mark A/B-tests met verschillende tekstversies om te onderzoeken wat de meeste respons oplevert: versie A of B? Hij won de Gouden Veer in 2014 en in 2018 (voor fondsenwerving), en een boekenplank vol andere prijzen voor zijn teksten, boeken en schrijftrainingen. Bij LannooCampus publiceerde hij Met woorden verleiden en Scanbaar schrijvenEind september 2022 verscheen zijn nieuwe boekje 101 schrijftips die je moest missen op school.

Je krijgt heel wat tips uit het boek Scanbaar schrijven tijdens deze sessie.

Praktische info:
Datum: Dinsdag 16 januari, 09u30 tot 16u00 (broodjeslunch is inbegrepen)
Locatie: WWF Brussel (Emile Jacqmainlaan 90, 1000 Brussel)
Taal: Nederlands

Deze sessie staat open voor leden en fondsenwervers die werken voor niet-commerciële entiteiten.

Photo by Luca Onniboni on Unsplash

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prices

Prijzen: BTW niet inbegrepen

No-show

Annuleren kan kosteloos tot 7 dagen voor het evenement.
Bij annulering tussen 5 werkdagen en 2 dagen voor het evenement wordt de helft van het bedrag in rekening gebracht.
Bij annulering op de dag van het evenement of de dag voor het evenement wordt het volledige bedrag in rekening gebracht (tenzij u ziekte kunt aantonen).

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.