Ecocheques gebruiken om een gift te doen? Het kan voor 11.11.11, in samenwerking met Pluxee/Sodexo

de ecochequehack.png

11.11.11 en Pluxee/Sodexo lanceerden de EcoChequeHack. Voor de allereerste keer kan je ecocheques gebruiken om het goede doel te steunen. 11.11.11 ging hiervoor een samenwerking aan met Pluxee/Sodexo ecocheques, in de strijd tegen klimaatonrecht. In de online shop van 11.11.11 kan je simpelweg (symbolisch) een tweedehands item kopen. Want tweedehandsspullen, die mag je wél kopen met ecocheques van Pluxee.

Zo kan je bijvoorbeeld symbolisch een tweedehands spade uit Peru aankopen of een tweedehands brievenbus uit Pepinster.

Zowat 2 miljoen Belgen krijgen ecocheques als extralegaal voordeel. “Maar ze kunnen die niet gebruiken om de gevolgen van de klimaatcrisis aan te pakken, en dat is een gemiste kans.“Gelukkig laat de regelgeving wel toe om tweedehandsspullen te kopen. En die hebben we met hopen. Van spullen van mensen die hun huis moesten ontvluchten door klimaatrampen tot werkgerei van boeren in dorre gebieden", vertelt Els Hertogen, directeur van 11.11.11.

De webshop is een initiatief van 11.11.11 gesteund door Pluxee (Belgische uitgever van ecocheques, vroeger Sodexo). Via elk item dat in de webshop verkocht wordt krijgen 11.11.11 en hun partners steun. Op die manier helpen schenkers/kopers hen om de strijd tegen klimaatonrecht te voeren. Bijvoorbeeld door lokale initiatieven te steunen, bedrijven en overheden wakker te schudden, en ervoor te zorgen dat iedereen ter wereld de klimaatuitdagingen de baas kan.

Kanttekening is dat deze aankopen niet als gift aan een goed doel beschouwd worden en dus niet fiscaal aftrekbaar zijn.

Bekijk er alles over op de ecochequehack.be.

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.