Natuurpunt koopt natuurgebied dankzij inzameling herbruikbare bekers KV Mechelen

10.000 euro is verdiend door Natuurpunt-vrijwilligers door het inzamelen van herbruikbare bekers tijdens thuiswedstrijden van KV Mechelen. Daardoor kon Natuurpunt het nieuwe natuurgebied Warande kopen. Natuurgebieden Robroek en Den Battelaer werden daardoor met elkaar verbonden.

Bij elke thuiswedstrijd van KV Mechelen dit seizoen hebben een 20-tal vrijwilligers van Natuurpunt de herbruikbare bekers ingezameld. De voetbalploeg geeft daar elke wedstrijd 1.000 euro voor aan de natuurvereniging. Met dat geld heeft Natuurpunt Mechelen nu een stukje natuur kunnen kopen van een voetbalveld groot. 

De lap grond van 4,6 hectare groot heet Warande en het verbindt twee andere natuurgebieden zegt projectverantwoordelijke van Natuurpunt Mechelen Gilles Smeyers. "Den Battelaer en Robbroek worden zo samen met Warande een groter stuk groen. We helpen zo mee aan de ontsnippering van de natuur." De natuurgebieden zijn onderdeel van het grotere natuurpark Rivierenland. 

De vrijwilligers van Natuurpunt zullen ook bij de volgende thuiswedstrijden van KV Mechelen geld verdienen door de herbruikbare bekers in te zamelen. 

Artikel van VRT Nws op 20 december 2023
Artikel Het Nieuwsblad 21 december 2023

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.