VUB Yamina Krossa Fonds en AFAS Foundation lanceren podcast over kanker - 'Het is kanker. Wat nu? '

podcast het is kanker. Wat nu.png

Ex-borstkanker patiënte en fondsoprichtster Yamina Krossa nodigde auteurs Silvia Brouwers en Tine Maenhout uit om een podcast te maken, gebaseerd op hun pas verschenen boek ‘Het is kanker. Wat nu?’. In acht afleveringen praten Tine en Silvia open en oprecht met experts en ervaringsdeskundigen over kanker. Het project is een samenwerking tussen het Yamina Krossa Fonds van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en AFAS Foundation.

In acht afleveringen praten Tine en Silvia open en oprecht met experts en ervaringsdeskundigen over thema’s die doorgaans moeilijk op tafel gelegd worden. Het gaat over angst, de dood, rollercoasters en chemotherapie. Maar ook over hoop, de liefdevolle ondersteuning van mensen uit de omgeving en levenslust.

In aflevering 3 komt Yamina Krossa als ervaringsdeskundige zelf aan bod over de impact van de diagnose op je omgeving. Hoe ga je als partner, kind, vriend, collega om met de ziekte? In de laatste aflevering heeft professor Damya Laoui het over de toekomst en de hoop op een remedie tegen de ziekte. VUB-VIB prof. dr. ir. Damya Laoui ontwikkelt een kankertherapie tegen herval en uitzaaiingen. Het onderzoeksteam ontdekte dat bepaalde cellen van het afweersysteem in tumoren, de dendritische cellen, ons lichaam kunnen beschermen tegen kanker. Doordat ze stukjes van kankercellen opnemen, kunnen ze enerzijds de soldaten van het afweersysteem activeren en anderzijds een geheugen tegen de kanker genereren. Dankzij de steun van het VUB Yamina Krossa Fonds kan haar team de eerste klinische studies voorbereiden.

Neem een kijkje op de website https://www.hetiskanker.be/podcast-afleveringen waar een donatieknop voor het Yamina Krossa Fonds is opgenomen. Ook aan het einde van elke aflevering wordt er een oproep gedaan om een donatie te doen voor het Yamina Krossa Fonds.

Foto: Nadia El Makhfi

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.