Tentoonstelling 'Onder Vrienden' van MSK Gent zoomt in op giften van kunstverzamelaars en -liefhebbers

Onder vrienden MSK.png

In het MSK Gent loopt nog tot 28 april 2024 de tentoonstelling Onder Vrienden. Die tentoonstelling exploreert de nauwe banden tussen kunstverzamelaars en het museum. Ze brengen daarvoor een uitzonderlijke reeks werken uit privécollecties samen met historische schenkingen en legaten in de MSK-collectie.

Doorheen 225 jaar Museum voor Schone Kunsten Gent en 125 Vrienden van het Museum heeft het MSK een hechte band opgebouwd met talrijke privéverzamelaars. Belangrijke collectiestukken zijn te danken aan schenkingen, handgiften en erfenissen van verzamelaars die het MSK een warm hart toedragen, en die tot vandaag het MSK in belangrijke mate ondersteunen. De tentoonstelling Onder vrienden stelt die nauwe vriendschapsbanden centraal.

Tientallen werken die normaal in de beslotenheid van huiskamers vertoeven, zijn uitzonderlijk te bewonderen naast verwante stukken uit de museumcollectie. Onder vrienden toont een bonte maar hoogkwalitatieve mix van kunstobjecten van het midden van de veertiende eeuw tot rond 1960, en brengt ook een actieve dialoog op gang tussen bekende en verborgen collecties die elkaar gevoelig versterken.

De thema’s in de tentoonstelling zijn gewijd aan de wijze waarop deelcollecties in het museum zijn gegroeid. En gaan over welke rol privéverzamelaars in dit alles kunnen spelen, gisteren, vandaag en morgen.

Lees er hier meer over.

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.