SOS Kinderdorpen biedt niet langer mogelijkheid om meter of peter te worden van één kind

sos kinderdorpen meter en peter evolutie.png

SOS Kinderdorpen laat haar partnerschappen evolueren naar een nieuwe vorm. Het is daarbij niet meer mogelijk om meter of peter te worden van één kind, maar je kan wel nog meter of peter worden van al hun projecten voor kinderen.  

Ze contacteren hun meters en peters dit najaar zo persoonlijk mogelijk om hen deze evolutie uit te leggen, via de telefoon als dat lukt en via mail of brief als ze geen telefoonnummer hebben of hen niet telefonisch kunnen bereiken.

In de huidige maatschappelijke context voelt het voor SOS Kinderdorpen niet meer juist om persoonlijke foto’s en brieven te sturen van de kinderen in hun zorg naar mensen elders in de wereld, ook al is dat met de beste bedoelingen. Denk bijvoorbeeld aan het groeiende belang van het recht op privacy, de Europese privacy wetgeving (GDPR) en de uitdagingen die wereldwijde sociale media met zich meebrengen. In hun Belgische projecten beschermen ze de identiteit van de kinderen in hun zorg al langer op die manier en is dat ook bij wet verplicht.

"Je kan wel nog meter of peter worden van SOS Kinderdorpen. Alleen niet meer van één kind specifiek." - Hilde Boeykens, directrice SOS Kinderdorpen

Daarom laten ze het peterschap nu evolueren naar een nieuwe vorm, waarmee hun meters en peters net zo veel impact hebben. In de plaats van één specifiek kind te steunen, vragen ze hen om voortaan alle kinderen die ze via hun projecten bereiken te steunen. Hun meters en peters zullen dus geen brieven of foto's meer ontvangen, maar via hun digitale newsletter en magazine blijven ze wél op de hoogte van wat ze met hun steun kunnen realiseren. Ondertussen groeien de kinderen natuurlijk gewoon verder op in hun kinderdorpen. Het wereldwijde netwerk van SOS Kinderdorpen verzekert de continuïteit en het goede beheer van deze projecten. Voor de kinderen verandert er dus niets.

Meters en peters die dat wensen kunnen er specifiek voor kiezen om kinderen en families te ondersteunen via hun projecten in het buitenland óf via hun Belgische projecten. Men kan er ook gewoon voor kiezen om hun missie in het algemeen te ondersteunen, dan steun je het geheel van de projecten die ze vanuit SOS Kinderdorpen België in binnen- en buitenland mee organiseren.

Meer info vind je hier en een video van Hilde Boeykens (Directeur van SOS Kinderdorpen) die meer info geeft hierover.

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.