Maak kennis met ons nieuwste bestuurslid: Koen Van Den Broeck

KoenVandenbroeck_zomer2022_detail_.png

Koen Van Den Broeck is ruim dertig jaar actief in de non-profit sector in organisaties zoals Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, Handicap International, SAGO en VELT. Hij was ook lange tijd zelfstandig consultant in communicatie-advies voor non-profits. Sinds 2016 is hij verantwoordelijke communicatie en fondsenwerving bij Straatverplegers-Infirmiers de rue.

“Mijn engagement voor de algemene professionalisering van de non-profitsector is niet nieuw, en vormt eigenlijk een rode draad doorheen mijn carrière”, legt Koen uit. “Ik was in het verleden al geregeld betrokken bij allerlei initiatieven om kennis te delen en beschikbaar te maken in de sector, via publicaties, workshops, presentaties en vakorganisaties, voor Fundraisers Alliance Belgium bestond. Mijn nieuw engagement is dan ook niet meer dan een voortzetting van die wens om zowel mijn eigen ervaring en visie binnen de sector te delen als om verder bij te leren van collega's.”

Vanuit zijn huidige positie bij Straatverplegers - Infirmiers de rue is Koen de laatste jaren toch vooral in een Franstalige context actief. “Ik hoop dan ook te kunnen helpen bij het bruggen slaan naar de Franstalige kant, waar de nood aan professionalisering en ondersteuning daarbij, volgens mij nog groter is dan aan Vlaamse kant.”

Straatverplegers/ Infirmiers de Rue is een medisch-sociale organisatie, die ervan overtuigd is dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen ze hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Straatverplegers haalde begin juni nog de kaap van 40.000 euro via een crowdfundingcampagne voor een cohousing project voor ex-dakloze mensen. Lees er hier meer over.

https://www.infirmiersderue.be/nl

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.