“Het beroep van fondsenwerver is zeer complex en daarom ook zo interessant en bevredigend.”

“Het beroep van fondsenwerver is zeer complex en daarom ook zo interessant en bevredigend.”

22 February 2023

Nieuw lid in de kijker – Markus Neumann

Markus Neumann werkt als Philanthropy Manager bij GoodPlanet Belgium. Hij is er verantwoordelijk voor alle fondsenwervende activiteiten, waaronder ook legaten ten gunste van hun projecten en voor partnerschappen en sponsoring.

portrait mneEen van Markus' zijn passies is het leggen van contacten en verbinden van mensen. “Ik ben geïnteresseerd in wat andere mensen doen, wat hen drijft en inspireert. Die verbinding zoeken om samen met hen sneller iets te bereiken en te veranderen, daar doe ik het voor. Met GoodPlanet Belgium sensibiliseren we mensen om voor een duurzame manier van leven te kiezen.” GoodPlanet Belgium telt meer dan 90 coaches die jaarlijks in 4.000 scholen in heel België workshops aanbieden om kinderen, jongeren en volwassenen bij te leren over duurzaamheid.

“Het beroep van fondsenwerver is zeer complex en daarom ook zo interessant en bevredigend. Een donatie is in wezen nobel, omdat de donor er niets voor terug verwacht.  Deze generositeit fascineert mij, en de methoden, kanalen, middelen, mogelijkheden en de fondsenwervingscultuur om deze generositeit in mensen te stimuleren, inspireren mij.”

GoodPlanet Belgium bereikt via haar werking in scholen zeer veel mensen. Toch geeft Markus aan dat het een uitdaging blijft om Goodplanet Belgium ook buiten een schoolomgeving meer naamsbekendheid te geven.

goodplanet_foldersIn december vorig jaar startte GoodPlanet Belgium de legaten-campagne “Een leefbare planeet nalaten voor onze kinderen’ op. Alle notariskantoren in België ontvingen begin december een pakket met een poster, opsteller en brochures. Door opvolging via mail en persoonlijke bezoeken, zijn heel wat vaste contacten met notarissen gelegd.”

“Wat ik zoek in een lidmaatschap van een organisatie zoals Fundraisers Alliance Belgium? Opleiding, professionele en sectorale informatie en ontmoetingen met collega’s van andere organisaties. Want binnen mijn organisatie ben ik de enige persoon die zich met fondsenwerving bezighoudt. Dan is het fijn om bepaalde zaken af te kunnen toetsen met collega’s.”

GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen. Een GoodPlanet.

Via onze projecten, campagnes en workshops verspreiden we kennis en planten we zaadjes voor verandering. We maken de ideeën achter duurzame ontwikkeling concreet, haalbaar en aantrekkelijk. Steeds met een positieve blik en een hoopvolle insteek.

https://www.goodplanet.be/nl/
Close