News

News

 1. Van pre-hype tot terugblik: sociale media in elke fase van je wervingscampagne

  Van pre-hype tot terugblik: sociale media in elke fase van je wervingscampagne

  • 10-07-24

  Veel organisaties hebben hun twijfels over de effectiviteit van de inzet van sociale media voor fondsenwerving. Traditionele methoden zoals fondsenwervingsbrieven en belcampagnes lijken vaak een hogere ROI te bieden, waarna organisaties denken: ‘Die socials, daar kunnen we niets mee.’ Maar klopt dat wel? Delphine van Belleghem geeft tips die je helpen om je fondsenwerving in elke fase van de online campagne te versterken.

  Read more
 2. Korting voor leden van Fundraisers Belgium op het Nederlandse Vakblad Fondsenwerving

  Korting voor leden van Fundraisers Belgium op het Nederlandse Vakblad Fondsenwerving

  • 09-07-24

  Leden van Fundraisers Belgium kunnen vanaf nu van een extra ledenvoordeel genieten. Voor 99 euro per jaar (excl.btw) kunnen ze een Digitaal Abonnement nemen op het Nederlandse Vakblad Fondsenwerving.

  Read more
 3. UPDATE - Verplichte toevoeging Rijksregisternummer aan fiscale fiches voor giften

  • 08-07-24

  Op 16 april 2024 organiseerden Fundraisers Belgium en Ethische Fondsenwerving (RE-EF) vzw een online infosessie over de verplichte toevoeging van het Rijksregisternummer aan de fiscale fiches voor giften aan goede doelen. De presentaties en de opname van deze sessie zijn beschikbaar voor de leden van onze organisaties.

  Op basis hiervan werd onderstaande lijst van de voornaamste vragen en antwoorden opgemaakt en aangepast op basis van toelichtingen vanwege FOD Financiën (aangegeven met ‘NIEUW’).

  Read more
 4. Jan Rachels bekroond met de eerste Life Time Achievement Award Fondsenwerving

  Jan Rachels bekroond met de eerste Life Time Achievement Award Fondsenwerving

  • 25-06-24

  Vandaag werd tijdens de Dag van de Fondsenwerver in Gent de allereerste Life Time Achievement Award Fondsenwerving uitgereikt aan een uitzonderlijke pionier en visionair in de fondsenwervingssector: Jan Rachels. Deze prestigieuze prijs erkent de onmiskenbare impact en bijdragen van Jan Rachels aan de sector. Hij stond mee aan de wieg van Oxfam Wereldwinkels, zette straatwerving op de kaart en gaf de boost aan legatenwerving die non-profit organisaties nodig hadden.

  Read more
 5. Nieuwe samenstelling bestuursorgaan Fundraisers Belgium

  Nieuwe samenstelling bestuursorgaan Fundraisers Belgium

  • 29-05-24

  Na de online Algemene Vergadering van Fundraisers Belgium op maandag 27 mei 2024 kunnen we de nieuwe samenstelling van ons bestuur bekendmaken.

  Read more
 6. Nieuwe regeling verdeling magazines in Belgiƫ - belastingkrediet

  Nieuwe regeling verdeling magazines in Belgiƫ - belastingkrediet

  • 29-05-24

  Heel wat non-profitorganisaties maken voor verzending van hun magazines, direct mails, geefbrieven … gebruik van de diensten van Bpost. Vanaf 1 juli worden de prijzen en aanbiedingen voor tijdschriften niet langer gereguleerd door de FOD Economie. Bpost stelt nieuwe aanbiedingen en tarieven voor vanaf 1 juli 2024. De tarieven voor verzending zijn fors gestegen.

  Read more
 7. Peiling rond inzameling rijksregisternummers voor fiscale fiches

  Peiling rond inzameling rijksregisternummers voor fiscale fiches

  • 15-05-24

  De Impactcoalitie start een online survey om kort te polsen naar de ervaringen en bezorgdheden van organisaties die rijksregisternummers van hun schenkers moeten inzamelen voor het uitreiken van de fiscale fiches.

  Read more
 8. Non-profit technologiebarometer: digitale maturiteit bepaalt vaak de impact die wordt gerealiseerd

  Non-profit technologiebarometer: digitale maturiteit bepaalt vaak de impact die wordt gerealiseerd

  • 29-04-24
  Om een grondig inzicht te krijgen in de stand van zaken van digitale transformatie binnen non-profitorganisaties, deden AP Hogeschool en Enter Digital een uitgebreide online enquête, gericht verspreid naar non-profitorganisaties in Vlaanderen. Nu communiceren ze hun resultaten, inzichten en adviezen in een onderzoeksrapport.
  Read more
 9. Vanaf 1 juli 2024 geen toegang meer tot fondsenwervingsproducten van Meta in de EER

  Vanaf 1 juli 2024 geen toegang meer tot fondsenwervingsproducten van Meta in de EER

  • 26-04-24

  Vanaf 1 juli van dit jaar zullen goede doelen in veel Europese landen geen toegang meer hebben tot de fondsenwervingsproducten van Meta, met de aankondiging dat het vanaf die datum zijn fondsenwervingsproducten niet langer zal aanbieden in de Europese Economische Ruimte (EER).

  Read more
 10. FAQ over Verplichte toevoeging Rijksregisternummer aan fiscale fiches giften

  FAQ over Verplichte toevoeging Rijksregisternummer aan fiscale fiches giften

  • 24-04-24

  Op 16 april 2024 hielden Ethische Fondsenwerving vzw en Fundraisers Belgium een online infosessie over de verplichte toevoeging van het Rijksregisternummer aan de fiscale fiches voor giften aan goede doelen. De presentaties en de opname van deze sessie zijn beschikbaar voor de leden van onze organisaties.

  Hier lees je iets meer over hoe deze nieuwe wetgeving er gekomen is.

  Read more

Want to be a friend of the Fundraisers Belgium?

The Fundraisers Belgium has several Friends of the Fundraisers Belgium that co-brand with our quality network of decision makers in the fundraising world. Send an e-mail to info@fundraisersbelgium.be if you want more information about partnering up with the Fundraisers Belgium.