News

RSS Feed
 1. Gezondheidszorg zit nog altijd in de lift bij het opnemen van een goed doel in een testament

  12 September 2023

  Gezondheidszorg staat - sinds corona – op nummer 1. ‘Educatie en onderzoek’ daalt elk jaar in de ranking, terwijl  ‘Zorg voor mensen met een beperking’ elk jaar stijgt.

  Jaarlijks publiceert HOGENT naar aanleiding van 13 september: “Internationale Dag van het Testament voor het Goede Doel” de resultaten van de legatenbarometer (download volledig rapport).

  Read more about "Gezondheidszorg zit nog altijd in de lift bij het opnemen van een goed doel in een testament"

 2. Vakdag Fondsenwerving 'Outside Inside' in Utrecht op 26 september

  5 September 2023

  De Vakdag fondsenwerving is het jaarlijkse event in Nederland voor iedereen die impact wil maken via fondsenwerving, communicatie, marketing en (vrijwilligers)management.

  Het thema van 2023 is ‘Outside Inside.’ Van buiten naar binnen denken: dat is de essentie van het vakgebied van fondsenwerving. Ons vak is mensen en organisaties te verenigen om meer impact te maken. Elke fondsenwerver wil aansluiten bij de belangen, motieven en denkbeelden van anderen. Of het nou beneficiënten zijn of schenkers zoals bedrijven, vermogensfondsen of particuliere gevers. Elke dag werken we eraan om nieuwe doelgroepen te bereiken en te binden.

  Read more about "Vakdag Fondsenwerving 'Outside Inside' in Utrecht op 26 september"

 3. Vlamingen lieten vorig jaar weer meer geld na aan goede doelen

  4 September 2023

  In 2022 doneerden Vlamingen in totaal zo'n 305 miljoen euro aan goede doelen via hun testament. Dat is iets meer dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA).

  Read more about "Vlamingen lieten vorig jaar weer meer geld na aan goede doelen"

 4. Nieuwe partner: Supporting Fundraising

  24 August 2023

  Supporting Fundraising – Dat is Ilja De Coster, Senior Consultant Fondsenwerving en Fondsenwerving Data Strateeg met meer dan 20 jaar ervaring. Zowel voor grote als kleine organisaties, zowel binnen goede doelen en als consultant. Zowel in België als internationaal.

  Read more about "Nieuwe partner: Supporting Fundraising"

 5. Nieuwe partner: Salesforce

  21 August 2023

  Salesforce biedt een krachtige CRM-technologie voor een wereldwijde gemeenschap van non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen om hen te helpen effectief te werken, fondsen te werven en betekenisvolle relaties op te bouwen met ieders doelpubliek. Ze doen dit met hun Customer 360 - het volledige Salesforce-portfolio van producten en diensten, gebouwd om elke organisatie van dienst te zijn. 

  Read more about "Nieuwe partner: Salesforce"

 6. Nieuwe partner: EDM Media

  27 June 2023

  Een van de nieuwe partners van Fundraisers Alliance Belgium is EDM. EDM helpt organisaties in België en Nederland met het datagedreven werven van nieuwe donateurs en maximale waarde te halen uit hun klantendatabase.

  Read more about "Nieuwe partner: EDM Media"

 7. Nieuwe partner: Adfinitas Belgium

  26 June 2023

  Een van de nieuwe partners van Fundraisers Alliance Belgium is Adfinitas Belgium, een Europees marketingbureau gespecialiseerd in het ondersteunen van non-profitorganisaties. Sinds mei 2023 zijn ze ook gevestigd in Brussel (naast Frankrijk en Duitsland). Adfinitas heeft in de afgelopen 20 jaar meer dan 100 NGO's geholpen bij het ontwikkelen van hun fondsenwervingsactiviteiten.

  Read more about "Nieuwe partner: Adfinitas Belgium"

 8. KoenVanDenBroeck_Square.png

  Maak kennis met ons nieuwste bestuurslid: Koen Van Den Broeck

  22 June 2023

  Koen Van Den Broeck is ruim dertig jaar actief in de non-profit sector in organisaties zoals Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, Handicap International, SAGO en VELT. Hij was ook lange tijd zelfstandig consultant in communicatie-advies voor non-profits. Sinds 2016 is hij verantwoordelijke communicatie en fondsenwerving bij Straatverplegers-Infirmiers de rue.

  Read more about "Maak kennis met ons nieuwste bestuurslid: Koen Van Den Broeck"

 9. Tot ziens aan bestuursleden Tom Moons en Béatrice Best

  22 June 2023

  Fundraisers Alliance Belgium verwelkomt nieuw bestuurslid Koen Van Den Broeck (Straatverplegers vzw) en neemt afscheid van voormalig bestuursleden Tom Moons (SOS Kinderdorpen) en Béatrice Best (Flagey).

  Read more about "Tot ziens aan bestuursleden Tom Moons en Béatrice Best"

 10. Digitalisering en vereenvoudiging van formaliteiten: instellingen zonder winstoogmerk verheugen zich over Resolutie van de Kamer

  14 June 2023

  Donderdag 8 juni heeft de Kamer in plenaire zitting een Resolutie aangenomen “betreffende het stimuleren van de digitalisering voor verenigingen zonder winstoogmerk” (DOC55 2242/006), in oktober 2021 samen met een aantal andere volksvertegenwoordigers neergelegd door Steven Matheï (CD&V).
  De impactCoalitie [*], als spreekbuis van een groot aantal instellingen zonder winstoogmerk [**] (IZW’s) in ons land, verheugt zich over de aanvaarding van deze resolutie en spreekt de hoop uit dat de aanbevelingen snel zullen geconcretiseerd worden door de regering.

  Read more about "Digitalisering en vereenvoudiging van formaliteiten: instellingen zonder winstoogmerk verheugen zich over Resolutie van de Kamer"

Close