Vakdag Fondsenwerving 'Outside Inside' in Utrecht op 26 september

De Vakdag fondsenwerving is het jaarlijkse event in Nederland voor iedereen die impact wil maken via fondsenwerving, communicatie, marketing en (vrijwilligers)management.

Het thema van 2023 is ‘Outside Inside.’ Van buiten naar binnen denken: dat is de essentie van het vakgebied van fondsenwerving. Ons vak is mensen en organisaties te verenigen om meer impact te maken. Elke fondsenwerver wil aansluiten bij de belangen, motieven en denkbeelden van anderen. Of het nou beneficiënten zijn of schenkers zoals bedrijven, vermogensfondsen of particuliere gevers. Elke dag werken we eraan om nieuwe doelgroepen te bereiken en te binden.

Dan Pallotta (C) CThingsOp de Vakdag brengt men nieuwe perspectieven op het vakgebied voor het voetlicht. De Vakdag is dankbaar dat veel bezoekers thema’s en onderwerpen hebben aangedragen.

Onze voorzitter Isabel Penne is ook spreker op de Vakdag Fondsenwerving. Zij zal het hebben over het verwaarloosde middle child van fondsenwerving: middle donors, in een workshop aangeboden door Fundraisers Alliance Belgium.

Hoofdsprekers

De grote theaterzaal van het Beatrix Theater is het decor voor een geweldige opening met huis- en straatarts Michelle van Tongerloo, gevolgd door een optreden van theatergezelschap Het NUT – met wel een heel bijzondere geefvraag. Humanitair activist, bewegingenbouwer en auteur Dan Pallotta verzorgt een indringende afsluiting. De nieuwe film van Pallotta (Uncharitable) wordt eerder die dag exclusief getoond aan maximaal tweehonderd mensen.

Programma

  • Actuele thema’s: digitale transformatie, technologie, innovatie, activisme, donateurgerichtheid, diversiteit en inclusie, anders organiseren voor impact en het verdwijnen van de acceptgiro.
  • Workshops over fondsenwervende technieken: nalatenschappenwerving, major- en middle donors, supporter experienceen relatiegericht fondsenwerven. Deze worden verzorgd door ervaren trainers met cases van goede doelen en non-profit organisaties.
  • Diverse wetenschappers uit Nederland en België delen hun kennis en actueel onderzoek met mensen uit de praktijk.
  • Via speeddates kunnen bezoekers nieuwe contacten opdoen.
  • Een netwerkplein waar leveranciers en diverse brancheorganisaties zich presenteren en je collega’s kunt ontmoeten.

Vakdag logo - witpaarsVoor wie is de Vakdag fondsenwerving?

De Vakdag fondsenwerving is dé ontmoetingsplek voor iedereen die voor goede doelen en andere non-profitinstellingen werkt. Deelnemers komen uit diverse sectoren: cultuur, natuur, dieren en milieu, gezondheidszorg, sport, welzijn en ontwikkelingssamenwerking. Het is een dag bestemd voor fondsenwervers, managers, directeuren, consultants en wetenschappers. Maar ook een dag voor mensen die werkzaam zijn bij sponsors of vermogensfondsen.

Informatie

  • De dag vindt plaats op 26 september van 9.00 uur tot 17.00 uur in het Beatrix Theater in Utrecht, te vinden naast het Centraal Station.
  • Actuele informatie over het programma en aanmeldingen: www.vakdagfondsenwerving.nl.

Foto Dan Pallotta - © CThings

Want to be a friend of the Fundraisers Belgium?

The Fundraisers Belgium has several Friends of the Fundraisers Belgium that co-brand with our quality network of decision makers in the fundraising world. Send an e-mail to info@fundraisersbelgium.be if you want more information about partnering up with the Fundraisers Belgium.