Fondsenwerving is voor mij een van dé hefbomen om het onhoudbare status quo te doorbreken.

Lid in de kijker - Carlos Rovzar

Carlos Rovzar is Head of Development voor regio Vlaanderen en Nederland bij DUO for a JOB. DUO for a JOB organiseert intergenerationele en interculturele mentoring om de tewerkstelling van jonge werkzoekenden met migratieachtergrond te versterken, en de ervaring van 50-plussers te valoriseren.

Carlos 1Voor Carlos aan de slag ging bij Duo For a Job in 2016 deed hij onder meer ervaring op als fundraising officer bij Oxfam, maar ook als medewerker van sp.a. Carlos koos voor deze job vanuit de overtuiging dat diversiteit een feit is, maar inclusie een keuze. Hij wil daar dan ook zijn eigen steentje aan bijdragen vanuit DUO for a JOB. En waarom dan specifiek als fondsenwerver? "Fondsenwerving is voor mij een van dé hefbomen om het onhoudbare status quo te doorbreken. En het gaat niet zozeer over wat je doet als fondsenwerver, maar over hoe je dat doet. Als fondsenwerver moet je helder kunnen communiceren en échte verbinding maken met de (potentiële) schenker."

Hij beschrijft zichzelf als verantwoordelijk, strategisch, analytisch, mensgericht en betrouwbaar. Het goed kunnen screenen van kansen (wat is wel of niet een interessante lead), echt luisteren naar je gesprekspartner en weten of aanvoelen wat wanneer te zeggen, zijn eigenschappen die Carlos een goede fondsenwerver zou toeschrijven. 

Duo For a Job zet op verschillende kanalen in op vlak van fondsenwerving, zowel bij particulieren (digitaal), bedrijven, fondsen, filantropen, ... "Wij proberen ons op fondsenwervend vlak te onderscheiden door sterke impactmeting, goede storytelling, sterk inzetten op het stewardship van onze (potentiële) schenkers, ... We benutten ook echt ons netwerk van mentoren & sympathisanten voor onze fondsenwerving en zoeken zowel naar corporates toe als naar kleine donateurs innovatieve manieren om ze te benaderen."

Zelf kijkt Carlos op naar de fondsenwervingscampagnes van Kom op tegen Kanker. "Hun acties, communicatie, belangenbehartiging en fondsenwerving vormen een naadloos geheel. Elk stukje communicatie bevat de nodige mix van emo & ratio, beeld en tekst. Ze brengen een complexe materie (kanker) glashelder, waardoor hun herhaling mensen ook aanzet tot actie."

Carlos werd lid van de Fundraisers Belgium voor de inspiratie, tips, coaching en de uitwisseling onder collega's.

Duo for a Job

logo DUO vectoriel (1) (1)DUO for a JOB organiseert intergenerationele en interculturele mentoring om enerzijds de tewerkstelling van jonge werkzoekenden te vergemakkelijken, en anderzijds de ervaring van 50-plussers te valoriseren.

Een ervaren persoon (de mentor) deelt zijn/haar kennis en expertise met een jongere (de mentee). De mentee verbetert op deze manier zijn/haar vaardigheden en bepaalt samen met de mentor zijn/haar professionele doelstellingen en de weg ernaartoe. De relatie tussen beide (het duo) is gebaseerd op uitwisseling, leren en wederzijds vertrouwen.

www.duoforajob.be

Want to be a friend of the Fundraisers Belgium?

The Fundraisers Belgium has several Friends of the Fundraisers Belgium that co-brand with our quality network of decision makers in the fundraising world. Send an e-mail to info@fundraisersbelgium.be if you want more information about partnering up with the Fundraisers Belgium.